Publicaties

Boeken

Kim brengt haar visie en inspiratie niet alleen in opdrachten in, maar ook in haar publicaties. Zo heeft ze twee boeken geschreven (2009 en 2012) en is een derde boek over het onderwijs in de maak.

2009: ‘Generatie Y aan het werk: van een zoektocht naar de drijfveren van de Generatie Y voor een Y proof organisatie’. Neem een kijkje in dit boek op issuu.com. Het boek is niet meer leverbaar.

Dit boek geeft weer dat de tijdgeest fundamenteel aan het veranderen is

– Guido van de Wiel

2012: ‘Geef je organisatie toekomst: een roadmap voor bouwers aan toekomstbestendige organisaties’ met co-auteur Dirk Anton van Mulligen. De Saxion Parttime School in Enschede heeft een leergang op het boek gebaseerd, hetgeen al meerdere jaren succesvol wordt ontvangen waarbij het boek tot de lesstof behoort. Lees meer over ‘Geef je organisatie toekomst’ op de website.

This book takes you – the leader – to a journey, that starts and ends at the same point. Yourself.

– Ido Shikma

2023: Momenteel werkt Kim aan haar derde boek: ‘Met ons onderwijs de toekomst in‘. Wat zijn de pijnpunten in het onderwijs, wat zijn perspectieven en hoe bewerkstellig je verandering in het onderwijs: dit zijn de drie centrale thema’s in het boek. Voor de totstandkoming van het boek interviewde Kim meer dan 125 mensen, van ouders, jongeren, leraren, bestuurders tot en met vele experts, en deed ze uitgebreid deskresearch. Het boek en de bijbehorende website met de 1000+ bronnen, komt naar verwachting eind 2023 ter beschikking.

Emancipatie is hét doel van het onderwijs

– Ronald Heidanus

Kim geeft haar boeken in eigen beheer uit.

Rapport ‘Staat van de thuiszitters’

Op persoonlijke titel heeft Kim de ‘Staat van de thuiszitters’ gepubliceerd. Uitvallers uit het onderwijssysteem – vaak kinderen en jongeren met een groot potentieel – zijn voor haar een teken aan de wand dat er volop uitdagingen voor vernieuwing en verbetering ligt.

Meer over het rapport vind je hier.

Artikelen en blogs

De afgelopen veertien jaar schreef Kim voor verschillende platformen.

In 2020 en 2021: diverse artikelen op LinkedIn over digitaal onderwijs en hoogbegaafde thuiszitters.

Van 2008 – 2015: diverse blogs en artikelen voor o.a. het blad Nieuwe Leiders, een vaste column in magazine HR praktijk en blogs voor online platformen zoals hetnieuwewerkenblog.nl en duurzaamnieuworganiseren.nl. Een volledig overzicht van haar blogs, artikelen en columns vind je hier.

Bijdragen aan boeken

Kim heeft een bijdrage geleverd aan een tweetal boeken.

2012: ‘Organiseren en HR in 2025’ (Van Gorcum). Dit boek is ontstaan vanuit de leden van het innovatieve HRlab, onderdeel van HRcommunity, waar Kim lid van is geweest.

2011: ‘Het nieuwe werken volgens Generatie Y’ (Eburon). Kim schreef het hoofdstuk ‘Wanneer het Nieuwe Werken oud is’.

Redactie

Kim heeft sinds haar studententijd een bijdrage geleverd aan verschillende redacties. Van het nieuwsblad van de Faculteitsvereniging Sociale Wetenschappen Alcmaeon, het magazine Nieuwe Leiders tot de redactievoering over Veranderzine, het online magazine van haar voormalig adviesbedrijf Veranderpit.