Veranderbegeleiding

Kim is van oorsprong psycholoog. Na een brede basis in alle sociale wetenschappen en een extra jaar pedagogiek, koos zij voor de richting van organisatiepsychologie met de focus op verandering in de context van organisaties. Ze heeft in het kader van haar opleiding meerdere (literatuur en praktijk) onderzoeken gedaan, o.a. naar de invloed van adoptie op hechting bij kinderen, de invloed van (langdurige) werkdruk en traumatische gebeurtenissen op stress/ptss en burn-out en naar effectieve implementatie strategieën bij organisatieverandering.

Inmiddels heeft Kim meer dan twintig jaar ervaring opgedaan in het begeleiden van veranderingen: op individueel, team-, organisatieniveau en het niveau van samenwerkende organisaties. 

De veranderkundige vaardigheden van de organisatie, en in het bijzonder van de verandermanagers en het lijnmanagement, hebben een grote invloed op de effectiviteit van het veranderingsproces

Uit: Literatuurscriptie ‘Verandermanagement: de kracht van de implementatie van veranderingen’, januari 2000, Kim Castenmiller

In haar werkwijze maakt Kim altijd de verbinding met de inhoud van de verandering. Zij begeleidt alleen verandertrajecten waarin zij zelf achter de inhoud kan staan en formuleert samen met de opdrachtgever de visie, de ambitie en veranderaanpak. In haar aanpak gaat zij mensgericht te werk vanuit de overtuiging dat mensen het hart van iedere organisatie vormen. Kim weet mensen te verbinden aan de visie en voert vervolgens de regie zodat de verandering tot stand komt. Hierin benut zij situaties die zich voordoen voor de veranderagenda. Het bouwen van samenwerkingsverbanden en nieuwe organisatiegewoonten staat centraal in haar aanpak. 

Kim beschikt over een flinke dosis ‘power’ en ervaring om verandering te realiseren, zeker wanneer de druk en ambities hoog zijn. Ze is in staat succesvol te managen en weet resultaten te boeken in een complexe omgeving met uiteenlopende stakeholders doordat ze grondig is in haar aanpak, mensen en situaties snel doorgrond en op het juiste moment weet door te pakken. In veel opdrachten en eerdere banen is Kim de bindende factor in spannende tijden.

Echte verandering vraagt de nodige dosis moed

Kim Castenmiller

Wanneer je wil sparren over jouw verandering of ondersteuning wil van Kim, neem dan contact op.